Navigacija

Brancin sa korom od limuna i peršina

Sastojci:

2 veća brancina (oko 400 g), filetirana

400 g cherry rajčice

maslinovo ulje

3 žlice muštarde

timijan

2 žlice slatkog vrhnja

sol I papar

300 g mladog špinata

300 g krumpira

kora:

200 g maslaca

200 gsredine bijelog, mliječnog kruha iz kalupa

200 g svježeg peršina

korica od 2 domaća limuna

Brancin sa korom od limuna i peršinaPriprema:

Provjerite dali su izvađene sve kosti i posolite filete ribe.

Pofurite rajčice i ogulite ih. Pirjajte rajčice na malo maslinovog ulja nekoliko minuta dok ne omekšaju. Posolite.

Napravite koru: Izmiksajte maslac i mrvice u blenderu. Dodajte peršin, koricu od limuna i začine i izmiksajte. Obložite dasku sa prozirnom folijom i stavite smjesu na nju. Stavite još jedan sloj folije na vrh i razvaljajte na oko 1 cm debljine. Stavite koru u zamrzivač na 1 sat, da se stisne. Razrežite zatim na komade približne veličine kao i riba.

Skuhajte oguljeni krumpir narezan na ploške u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite a zatim u istoj vodi skuhajte špinat i njega zatim ocijedite.

Zagrijte pećnicu na 200°C

Premažite filete ribe sa muštardom i stavite na svaki malo salse od rajčica.

Na svaki filet položite komad kore i stavite u vatrostalnu posudu, premazanu maslinovim uljem.

Pecite 8-10 minuta, dok kora nije hrskava. Izvadite komade ribe  i dodajte u posudu vrhnje i ostatak muštarde. Zagrijte i pustite da zavrije.

Na svaki tanjur stavite malo umaka, krumpira i špinata i na njega položite ribu.