Navigacija

Zdrava koža u trudnoći

Hrana i piće Vaš su put do zdravije kože. Lijepa koža ne mora Vas stajati bogatstvo.

Ustvari, sve sastojke koj trebate za prozračan, blistav i mladolik ten možete kupiti u obližnjem dućanu. Samo odaberite proizvode koji su bogati slijedećim vitaminima i mineralima.

Vitamin A

Naći ćete ga u obilju u mliječnim proizvodima, a dobar je i za vid. Osim toga, konzumacijom jogurta u svoj probavni sustav unosite acidofil, tj. dobr bakterije koje pozitivno djeluju na zdravlje crijeva.

zdrava koža u trudnoćiVitamin B

Ovaj ćete vitamin pronaći u integralnim žitaricama, bananama, slanutku, gljivama, pilećim prsima i leći. On nas štiti od dermatitisa, ispucalih usana te ispucale, suhe ili perutave kože.

Antioksidansi

Bobičasto voće, grahorice, grah i sušene šljive puni su antioksidanatakoji pomažu umanjiti posljedice štetnog djelovanja sunca.

Vitamin C je antioksidant kojeg možete pronaći u agrumima, kiviju i brokulama, a on proizvodi i kolagen koji učvršćuje kožu i pomaže joj da ostane zategnuta što duže.

Esencijalne masne kiseline

Njima su bogati losos, koštuničavo voće (breskve, marelica, drenjina, gloginja), tofu, laneno ulje, ulje kanadske repice (kanola) i maslinovo ulje, a glavni im je zadatak štititi stanične membrane. Zahvaljujući svojem protuupalnom djelovanju ove kiseline čiste pore pa se ne morate boriti s aknama.

Voda

Hidratizacija vodom – ne sokom ili čajem – pomoći će Vašoj koži da ostane zdrava i mladolika. Voda stanicama donosi hranjive tvari, a odvodi toksine. Osim toga, ako pijete veću količinu vode, lakše ćete se znojiti, čime se koža također pročišćava.