Navigacija

Abs dijeta

Alvin Eljazović, Altis Centar

Alvin Eljazović, mag.cin. Centar za zdravo i lijepo tijelo Altis

ABS dijeta zamišljena je kao kombinacija zdrave prehrane i vježbanja u trajanju od 6 tjedana, kada se jede poseban, propisani jelovnik, i kada se intenzivno vježba.

Mogli bismo je nazvati i režimskom dijetom, jer je veoma važno pridržavati se svih pravila. Zauzvrat možete izgubiti i do 5 kilograma u dva tjedna.

Ova dijeta usredotočuje se na izgradnju mišićnog tkiva i skidanje sala.

Ona je osmišljena tako da nam daje dovoljno vitamina, minerala i vlakana kako bismo naše tijelo potaknuli na izgradnju mišića i sagorijevanje sala.

abs dijetaŠto je na jelovniku?

Preporuča se jedenje šest obroka dnevno, pijenje osam čaša vode, nemasnog mlijeka ili zelenog čaja.

Što se tiče alkohola, njega biste trebali izbjegavati u potpunosti, jer osim što je nezdrav, sadrži mnogo kalorija.

Glavne namirnice čije se konzumiranje preporuča svakodnevno su: bademi i drugi orašati plodovi.

Nadalje, preporuča se grah, zeleno povrće kao što su špinat, brokula i šparoge, zobene pahuljice, bobičasto voće, maslinovo ulje te nemasno meso kao što je riba, piletina, puretina i govedina.

Ostale namirnice koje se mogu jesti, ali koje ne biste trebali konzumirati svakodnevno su: bademi, jabuke, gljive, dinje, tjestenina, riža, kikiriki, breskve, grašak, školjke, ulje od sezama, kokice, slatki krumpir i rajčica.

Glavna pravila: jesti šest obroka dnevno, tri glavna i tri međuobroka, popiti osam čaša vode ili čaja dnevno, jesti preporučene namirnice i vježbati.

Kako vježbati?

Vježbanje je koncipirano tako da morate odraditi tri vrste vježbi: trening snage, vježbe za trbuh i aerobik vježbe za optimalno stanje cijelog tijela. Dakle, trening snage trebali biste odraditi tri puta tjedno, a trbušne vježbe i aerobik trening 2-3 puta tjedno. Aerobik trening možete odraditi i u obliku vožnje bicikla ili trčanja.

U šest tjedana možete izgubiti i do 12 kilograma te učvrstiti svoje tijelo. Nije teško, samo provodite pravila u djela i nećete požaliti. Kako biste saznali više o ovoj dijeti, potražite knjigu Davida Zinczenkoa, The Abs diet: the six-week plan to flatten your stomach and keep your lean for life.