Navigacija

Moja dijeta

Niskokalorične dijete

Jedan od glavnih uzroka debljanja upravo je hrana bogata kalorijama. Upravo će niskokalorične dijete omogućiti da se vratimo na pravilne prehrambene navike te uvidimo koliko nam je stvarno potrebno kalorija.

Dijete s niskim udjelom masti

Navedene dijete osim što su korisne u skidanju suvišnih kilograma, uvelike će pomoći kod boljeg funkcioniranja krvožilnog sustava, naročito u smanjenju kolestrola, triglicerida te jetrenih enzima.

Dijete s niskim udjelom ugljikohidrata

Ako bismo trebali odrediti koji nutrijent dominira u današnjoj prehrani,onda bi to bez sumnje bili ugljikohidrati. Kako se nalaze u većini namirnica koje se danas konzumiraju u velikim količinama, logično je da se upravonajveći broj dijeta bazira na smanjenju ugljikohidrata.

Povrtne dijete

Povrtne dijete su iznimno niskokalorične i koriste se kao brzi način gubitka kilograma. Prednosti povrtnih dijeta su što su lagane za probavu, bogate su vlaknima koje stvaraju osjećaj sitosti i sadrže sve potrebne nurijente zanormalno funkcioniranje organizma.

Voćne dijete

Topliji dani donijet će na tržnice pregršt sezonskoga voća. Za one koji koriste užitke koje nam voće pruža mogu istovremeno skidati kilograme i uživati u voću.

Ostale dijete

U ovoj rublici nalaze se sve ostale dijete koje ne možemo svrstati niti u jednu od gore navedenih kategorija. Savjetujemo da dobro proučite svaku od navedenih dijeta kako bi odabrali upravo onu koja će najviše odgovarati Vašem organizmu.