Navigacija

Alternativne metode mršavljenja

Probali ste već mnogo različitih dijeta i planova tjelovježbe, ali i dalje ne postižete željene rezultate? Možda biste trebali iskušati neku od alternativnih metoda mršavljenja.

Alternativne metode za gubljenje kilograma popularne su i primjenjuju se u cijelom svijetu. Iako mnogi sumnjaju u njihovu učinkovitost, alternativne metode itekako su učinkovite jer one djeluju na specifične dijelove tijela koji mogu utjecati na gubitak kilograma i kontrolu tjelesne težine.

Stoga, ako ste razočarani neprimjetnim i sporim rezultatima klasičnih dijeta, isprobajte jednu od sljedećih popularnih alternativnih metoda mršavljenja.

Alternativne metode mršavljenjaMeditacija

Iako većina ljudi s tim nije upoznata, i meditacija je jedna od alternativnih metoda mršavljenja.

Ova metoda koristi se za gubljenje kilograma, ali i za eliminaciju negativnih misli iz našeg uma što umanjuje stres i ubrava naš metabolizam.

Važno je naučiti kako se opustiti i izbaciti negativnu energiju iz sebe.

Na taj će se način početi događati pozitivne promjene u Vašem životu.

Reiki

Reiki je prirodna tehnika iscjeljivanja energijom visoke frekvencije koja se temelji na pravilnom funkcioniranju te zdravalju uma i tijela. Pomoću ove alternativne metode možete eliminirati sve toksične emocije iz tijela i tako vratiti fizičko i duhovno zdravlje.

Sve što morate napraviti je leći na madrac kako bi terapeut stavio ruke na kritične dijelove tijela koji se moraju liječiti. Energija će se proširiti po cijelom tijelu, a oslobađanje od stresa dovest će do pravilnog rada metabolizma.

Akupunktura

Akupunktura je jedna od najstarijih metoda liječenja i iscjeljivanja koja se temelji na ubadanju tankih iglica u određene točke na tijelu. Ta drevna metoda liječenja primjenjuje se i danas, a njezini učinci zaista su mnogobrojni.

Osim kod mršavljenja i tretiranja celulita, akupunktura pronalazi svoju primjenu i u liječenju poremećaja kod funkcioniranja organa za probavu, čireva na želucu, zatvora, dijareje, štucanja, mučnine, kolitisa, upale žuči, policističnih jajnika, neuroloških poremećaja i brojnih drugih bolesti.
Malene igle ubodene u određena točke na tijelu uništavaju različite blokade koje bi mogle usporiti strujanje energije kroz cijelo tijelo. Upravo je nesmetan protok energije i ravnoteža otrganizma ključna u borbi protiv bolesti jer je staro kinesko vjerovanje da sve bolesti i poremećaji nastaju zbog disbalansa energije u našemu tijelu.

Usvajanje načela holističkog liječenja cijelog tijela i hvatanje u koštac s protokom energije nužno je kako bi se zajamčilo pravilno funkcioniranje metabolizma i drugih važnih tjelesnih funkcija koje igraju bitnu ulogu u debljanju i gubitku kilograma.

Alternativne metode mršavljenjaHipnoza

Kao akupunktura i reiki, i ova metoda može pomoći pri gubljenju kilograma. Osim toga, hipnoza Vas opušta i pomaže kod depresije, tjeskobe, fobija, glavobolje, nesanice, mucanja te kod odvikavanja od pušenja.

Tretman hipnoze unosi radikalne promjene kada je riječ o apetitu ili prehrambenim navikama pa tako dobivate priliku da usvojite potpuno novi način prehrane s obzirom na promjene koje će se dogodito u vašem razmišljanju.

Hipnoza Vam pomaže da se lakše naviknete na konzumiranje zdravih namirnica i da bolje kontrolirate želju za hranom.

Refleksologija

Refleksologija je metoda masaže stopala s ciljem postizanja blagotvornog djelovanja na ostale dijelove tijela i poboljšavanja cjelokupnog zdravlja pojedinca. Terapeut u postupku refleksologije cilja na organe i funkcije koji doprinose mršavljenju, a na metabolizam se može utjecati kroz hormonske žlijezde koje će zadržati naš apetit na odgovarajućoj razini.

Danas se debljina u svijetu smatra jednom od vrsta ovisnosti pa se tako i pristupa njezinom problemu. Naš savjet je da se uključite u specijalizirane forume o mršavljenju koji su odlična besplatna pomoć pri mršavljenju.

Najpoznatiji takav forum na ovim prostorima je mrsavljenje-forum.com. Savjetujemo uključivanje na takav jedan forum jer ćete samom komunikacijom na forumu biti u stalnom kontaktu sa ljudima koji imaju isti problem i tako razmijeniti iskustva, dobiti besplatnu podršku koja je u takvoj borbi iznimno važna, čuti nove korisne stvari koje vam mogu olakšati put mršavljenja i jednostavno napraviti dobru podlogu da mršavljenje bude dugoročno uspješno!

Istraživanja Američkog instituta za pretilost u Ohio-u pokazala su kako su osobe uključene u takav tip aktivnog sudjelovanja na forumu imale u prosjeku 2 kilograma brži gubitak kilograma mjesečno te su znatno dulji period zadržali postignutu težinu.