Navigacija

Baskijski krumpiri

Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 25 minuta

Sastojci:

6 srednje velikih krumpira (oko 1,5 kg)
2 žlice maslinova ulja
1/2 šalice nasjeckanog luka
1 mali češanj češnjaka, zdrobljen
3/4 šalice nasjeckanog peršina
1/4 male žlice mljevenoga papra
svježe mljeveni papar za još bolji okus
1 šalica pileće juhe
listići svježeg bosiljka

Baskijski krumpiri Priprema:

Stavite maslinovo ulje u veliku tavu i zagrijte na srednje jakoj vatri.

Dodajte luk i češnjak i pržite dok ne omekšaju. Primiješajte peršin, nasjeckani papar, mljeveni papar i pileću juhu. Maknite s vatre.

Ogulite i izrežite krumpir na tanke kriške.

U juhu stavite kriške krumpira i grijte je na srednje jakoj vatri do vrenja.

Smanjite vatru, pokrijte i lagano kuhajte dok krumpir ne omekša.

Izvadite krumpir i stavite ga u zagrijani tanjur za serviranje te polijte ostatkom tekućine u kojoj se kuhao, ukrasite bosiljkom i poslužite.

Poslužuje se za 6 osoba.

Energetska vrijednost po osobi: 254 kcal (1065 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 4,6 g (od toga nezasićenih 3,9 g),
  • kolesterola 0 mg,
  • ugljikohidrata 47 g,
  • bjelančevina 6 g,
  • soli 357 mg.