Bistra riblja juha
Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 25 minuta
Sastojci:
50 dag bijele ribe (oslić, škarpina, grdobina, morski pauk i lastavica, kovač i sl.)
4 žlice maslinova ulja
1 glavica luka
1 celerov korijen
1 krumpir
1 mrkva
1/2 crvene paprike
3 češnja češnjaka
1/2 dl soka od rajčica
1 I vode
bosiljak
peršin
lovorov list
sol, papar u zrnu, pola limuna
Priprema:
U hladnu vodu stavite narezano povrće, maslinovo ulje i ribu. Nakon 15 minuta kuhanja dodajte limun, rajčicu i začinsko bilje pa pustite neka kuha još 10 minuta. Na kraju izvadite ribu i poslužite juhu. (Ribu poslužite kao glavno jelo.)
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 238 kcal (1000 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 14 g (od toga nezasićenih 11,6 g),
- kolesterola 35 mg,
- ugljikohidrata 25 g,
- bjelančevina 3 g,
- soli 115 mg.