Navigacija

Bore

Starenje je nedvojbeno neizbježan proces i odraz protjecanja vremena na koži nešto je što se jednostavno mora dogoditi. Posljedice godina koje prolaze moguće je, međutim, ublažiti primjenom nekoliko jednostavnih lukavstava.

Ograničiti, na primjer, koliko je više moguće konzumiranje jela »obogaćenih« aditivima i ostacima od uzgoja. Oni, naime, pospješuju oštećivanje, starenje i potom smrt staničnih struktura, što je obavezna premisa propadanja organizma.

Velik protektivni učinak imaju vitamini A, C i E, koje u izobilju sadrže mnoge namirnice biljnog podrijetla.

KORISNE NAMIRNICE

Češnjak, marelice, naranče, mrkva, kupus, trešnje, luk, jagoda, pivski kvasac, limun, bademi, jabuke, borovnice, cvjetni prah, peršin, ružmarin, timijan, grožđe.

FITOTERAPIJA

Eleutherococcus TM: 20 kapi dnevno tijekom tri do četiri mjeseca (svaki mjesec napraviti pauzu od 10 dana)

Rosmarinus officinalis TM: 20 kapi dnevno tijekom tri do četiri mjeseca ( svaki mjesec napraviti pauzu od 10 dana)

SAVJET:

Ako pušite cigarete i mislite da ćete uporabom skupih krema i šminke spriječiti prijevremeno uvenuće vlastite kože koja je neprestalno na udaru dima cigarete, grdno se varate i bacate novac.

Dim sadrži mnoge toksične supstance, od kojih je najaktivniji ugljični monoksid. On loše utječe na pravilnu oksigenaciju kože, odnosno opskrbu kože kisikom. Pušenje također izaziva vazokonstrukciju (stezanje krvnih žila) te i tako usporava prokrvljenost kožnog tkiva.