Navigacija

Brancin sa pestom, koromačem i narančom

Sastojci:

4 brancina (oko 350 g svaki), odvojenih fileta

pola žličice šafrana, samljevenog u prah

2 žlice bijelog vinskog octa

2 veće glavice koromača

4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

sol

1 žličica šećera

200 ml  sviježe cijeđenog soka od naranče

20 g maslaca

za pesto:

25 g pinjola, tostiranih

2 režnja češnjaka

1 vezica svježeg bosiljka

50 g parmezana, svježe naribanog

maslinovo ulje

Brancin sa pestom, koromačem i narančomPriprema:

Provjerite za kosti na filetima, posolite i natrljajte koru sa šafranom.

Napravite pesto u mužaru ili blenderu: izmiksajte sve sastojke.

Za koromač, odstranite vrhove i vanjska vlaknasta rebra. Razrežite svaku glavicu na pola po duljini, izvadite kocen ali ostavite malo na samom kraju da drži rebra zajedno.

Zagrijte pećnicu na 190°C

Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja na tavi koja može i u pećnicu. Pomiješajte sol i šećer zajedno i posipajte po koromaču. Prepecite polovice koromača na ulju da dobiju lijepu zlatnu boju sa svih strana.

Podlijte sa sokom od naranče da otopite sve što se primilo za dno tave. Dodajte komad maslaca i prelijte umak preko koromača.

Prekrijte sa masnim papirom i pecite 15-20 minuta, dok koromač ne omekša.

Dok se koromač peče, zagrijte ulje i pecite filete oko 3 minute na strani kože. Okrenite i pecite još oko minutu.

Izvadite koromač i zarežite ploške , ali ne do kraja da ga možete razdvojiti u “lepezu”. Položite filete na njih i pokapajte sa pestom.