Brokula u umaku od papra
Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 20 minuta
Sastojci:
1,5 kg brokule
10 dag niskokaloričnog margarina
2 žličice zelenog papra (konzerviran u slanoj vodi)
2 češnja usitnjenog češnjaka
2žlice vinskog octa
1 dl bijelog vina
1 jaje
Priprema:
Brokulu usitnite na cvjetiće i prokuhajte u slanoj vodi.
Na margarinu propirjajte zeleni papar i češnjak, zalijte ih vinom i octom te na kraju umiješajte žumanjak.
Kuhajte oko 5 minuta, uz stalno miješanje. Rasporedite brokulu na tanjure, prelijte je vrućim umakom i poslužite.
Poslužuje se za 6 osoba.
Energetska vrijednost po osobi: 148 kcal (622 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 7,5 g (od toga nezasićenih 7 g),
- kolesterola 37 mg,
- ugljikohidrata 12 g,
- bjelančevina 8 g,
- soli 125 mg.