Bruschette od rajčice
Priprema: 20 minuta
Pečenje i kuhanje: 10 minuta
Sastojci:
1 francuski kruh, narezan na kriške debljine oko 1 cm
3 oguljena i prepolovljena češnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
70 dag grubo narezane (oguljene) rajčice
1/3 šalice narezanoga svježeg bosiljka
1 žlica koncentrata rajčice
1/2 žličice soli
1/2 žličice naribane limunove korice
1/2 žličice papra
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 ‘C. Prepolovljenim češnjom češnjaka premažite kruh, a zatim ga malom četkicom premažite i uljem.
Kruh rasporedite na lim za pečenje i pecite u.pećnici oko 7 minuta da poprimi zlatnožutu boju i postane hrustav.
Blanširajte preostala 2 češnja češnjaka oko 2 minute, a zatim ih sitno nasjeckajte.
U zdjeli srednje veličine pomiješajte nasjeckani češnjak, narezanu rajčicu, bosiljak, pire od rajčice, sol, papar, limunovu koricu i preostalu žlicu ulja.
Umak stavite na sredinu svake kriške prepečenoga kruha. Poslužite toplo.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 419 kcal (1 760 kJ)
Sastav po osobi:
masti 7 g (od toga nezasićenih 5,8 g),
kolesterola 0 mg,
ugljikohidrata 80 g,
bjelančevina 9 g,
soli 327 mg.