Navigacija

Carpaccio od tikvica

Priprema: 10 minuta
Hlađenje: 1-2 sata

Sastojci:

40 dag svježih tikvica
10 dag manje masnog sira
4 žlice maslinova ulja
2 žlice octa sa začinima (“aceto balsamico”)
bazilika, majčina dušica ili origano
sol, papar

Carpaccio od tikvica Priprema:

Tikvice tanko narežite na ovalne ploške. Posložite ih na pladanj, posolite, popaprite. Preko svega naribajte sir na
što tanje ploške. Pospite začinskim biljkama, poprskajte maslinovim uljem i octom i sve ostavite u hladnjaku da se
dobro ohladi i prožme.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 770 kcal (774 k])

Sastav po osobi:

  • masti 14 g (od toga nezasićenih 11 g),
  • kolesterola 2 mg,
  • ugljikohidrata 6 g,
  • bjelančevina 6 g,
  • soli 360 mg.