Carpaccio od tikvica
Priprema: 10 minuta
Hlađenje: 1-2 sata
Sastojci:
40 dag svježih tikvica
10 dag manje masnog sira
4 žlice maslinova ulja
2 žlice octa sa začinima (“aceto balsamico”)
bazilika, majčina dušica ili origano
sol, papar
Priprema:
Tikvice tanko narežite na ovalne ploške. Posložite ih na pladanj, posolite, popaprite. Preko svega naribajte sir na
što tanje ploške. Pospite začinskim biljkama, poprskajte maslinovim uljem i octom i sve ostavite u hladnjaku da se
dobro ohladi i prožme.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 770 kcal (774 k])
Sastav po osobi:
- masti 14 g (od toga nezasićenih 11 g),
- kolesterola 2 mg,
- ugljikohidrata 6 g,
- bjelančevina 6 g,
- soli 360 mg.