Divlje šparoge s češnjakom i makom
Priprema: 5 minuta
Kuhanje: 5 minuta
Sastojci:
80 dag divljih šparoga
2 jušne žlice malomasnog vrhnja
1 jušna žlica malomasnog kefira (ili tekućegjogurta)
1 češanj usitnjenog češnjaka
1 žličica limunove korice
24 dag svježega nesamljevenog maka
Priprema:
U maloj posudi pomiješajte vrhnje, kefir (ili tekući jogurt), češnjak i limunovu koricu. Pokrijte i odložite do serviranja. Gornji, mekši dio šparoga kuhajte u kipućoj vodi 5 minuta, ili dok ne omekšaju.
Procijedite ih, isperite i ponovno procijedite. Pokrijte i odložite. Prije serviranja otkinite vrškove šparoga i lagano ih primiješajte preljevu od češnjaka. Šparoge rasporedite na tanjure, prelijte ih priređenim preljevom i pospite svježim makom.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: oko 55 kcal (231 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 3 g (od toga nezasićenih 0 g),
- kolesterola 5 mg,
- ugljikohidrata 3 g,
- bjelančevina 4 g,
- soli 130 mg.