Navigacija

Divlje šparoge s češnjakom i makom

Priprema: 5 minuta
Kuhanje: 5 minuta

Sastojci:

80 dag divljih šparoga
2 jušne žlice malomasnog vrhnja
1 jušna žlica malomasnog kefira (ili tekućegjogurta)
1 češanj usitnjenog češnjaka
1 žličica limunove korice
24 dag svježega nesamljevenog maka

Divlje šparoge s češnjakom i makom Priprema:

U maloj posudi pomiješajte vrhnje, kefir (ili tekući jogurt), češnjak i limunovu koricu. Pokrijte i odložite do serviranja. Gornji, mekši dio šparoga kuhajte u kipućoj vodi 5 minuta, ili dok ne omekšaju.

Procijedite ih, isperite i ponovno procijedite. Pokrijte i odložite. Prije serviranja otkinite vrškove šparoga i lagano ih primiješajte preljevu od češnjaka. Šparoge rasporedite na tanjure, prelijte ih priređenim preljevom i pospite svježim makom.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: oko 55 kcal (231 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 3 g (od toga nezasićenih 0 g),
  • kolesterola 5 mg,
  • ugljikohidrata 3 g,
  • bjelančevina 4 g,
  • soli 130 mg.