Enchilade sa sirom na talijanski način
Priprema: 20 minuta
Kuhanje: 45 minuta
Sastojci:
8 kukuruznih tortilja (promjera oko 15 cm)
1 crvena paprika, narezana na kockice veličine 1,5 cm
2 uzdužno prepolovljene tikvice, narezane na tanke listiće
4 dl konzervirane narezane rajčice bez dodatka soli
25 dag umaka od rajčice bez dodatka soli
26 dag naribanog polutvrdog sira, po izboru
1 žličica maslinova ulja
1 žličica maslaca
1 mali, sitno nasjeckani luk
1 češanj usitnjenog češnjaka
0,5 dl pileće juhe
1/2 šalice narezanog svježeg bosiljka
1/4 žličica mljevene crvene paprike
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 ‘C. Posudu za pečenje veličine 18 x 28 cm premažite maslacem i pospite brašnom.
U velikoj teflonskoj tavi zagrijte ulje na umjerenoj vatri. Dodajte luk i češnjak i pirjajte oko 5 minuta. Zatim dodajte crvenu papriku, tikvice i juhu.
Smanjite plamen, poklopite i kuhajte oko 3 minute, dok tikvice malo ne omekšaju. Dodajte narezanu rajčicu, bosiljak i crvenu papriku pa pustite da uzavri.
Smaniite plamen i poklopljeno kuhajte oko 7 minuta. Tortilje stavite u lim za pečenje, pokrijte ih aluminijom i pecite oko 5 minuta dok se ne zagriju. Jednu trećinu mješavine povrća rasporedite po toplim tortiljama. Zatim stavite sir.
U preostalu mješavinu povrća ulijte umak od rajčice. Polovicu od toga ulijte u posudu za pečenje.
Zavijte tortilje i stavite ih u posudu, tako da onaj dio gdje se preklapaju bude na donjoj strani. Prelijte ostatkom mješavine povrća. Posudu za pečenje pokrijte folijom i pecite 15 minuta. O
dmaknite foliju, pospite preostalim sirom i pecite još 5 minuta, dok se sir ne otopi i enchilade ne postanu vruće. Poslužite toplo.
Poslužuje se za 8 osoba.
Energetska vrijednost po osobi: oko 398 kcal (1672 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 11,3 g (od toga nezasićenih 8,5 g),
- kolesterola 80-120 mg,
- ugljikohidrata 58,2 g,
- bjelančevina 18 g,
- soli 572 mg.