Fileti od oslića u finom povrću
Priprema: 15 minuta
Pirjanje: 15 minuta
Sastojci :
60 dag fileta oslića
15 dag konzerviranog kukuruza šećerca
15 dag tikvica
10 dag srca artičoka
20 zelenih maslina
1 glavica nasjeckanog luka
1 vezica peršina
sol i papar
4 žlice maslinova ujla
1/2 dl suhog bijelog vina
Priprema:
Na maslinovu ulju popržite luk i nasjeckano povrće te kada napola omekša dodajte filete oslića. Zalijte vinom i po potrebi vodom te sve zajedno pirjajte oko 15 minuta.
Na kraju pospite nasjeckanim peršinom i poslužite dok je toplo.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 351 kcal (1474 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 24 g (od toga nezasićenih 17 g),
- kolesterola 0 mg,
- ugljikohidrata 5,3 g,
- bjelančevina 28,5 g,
- soli 223 mg.