Navigacija

Goveđa juha s ciklom i krumpirom

Priprema: 30 minuta
Kuhanje: 35 minuta

Sastojci:

2 žličice maslinova ulja
1 vezica mladog luka (6 komada), sitno nasjeckanoga
4 češnja usitnjenog češnjaka
1,20 kg oguljene svježe cikle, narezane na kockice veličine 1,5 cm
35 dag oguljenog krumpira, narezanog na kockice veličine 1,5 cm
2 sitno narezane mrkve
0,5 dl crvenoga vinskog octa
2 žlice smeđeg šećera
7 žličica soli
1/4 žličice papra
35 dag kuhanog krtoga goveđeg mesa, narezanog na komadiće veličine 1/2 cm
0,5 dl malomasnog kiselog vrhnja

Goveđa juha s ciklom i krumpirom Priprema:

U velikom loncu za pirjanje zagrijte ulje na umjerenoj vatri. Dodajte mladi luk i češnjak i pirjajte 2 minute, ili dok
mladi luk ne omekša.

Dodajte ciklu, krumpir, mrkvu, ocat, sol, papar, šećer i 4,5 šalice vode. Pustite da uzavri, smanjite vatru i lagano kuhajte još 30 minuta, dok cikla i krumpir ne omekšaju. Dodajte komadiće govedine i kuhajte 3 minute. Poslužite s kiselim vrhnjem.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: oko 360 kcal (1512 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 13,7 g (od toga nezasićenih 5,8 g),
  • kolesterola 57 mg,
  • ugljikohidrata 36 g,
  • bjelančevina 24 g,
  • soli 365 mg.