Gratinirane šparoge
Priprema: 5-10 minuta
Pljenje: 15 minuta
Sastojci:
50 dag šparoga (konzerviranih u slanoj vodi)
4 dag niskokaloričnog margarina
30 dag nemasnog sira
sol i papar
Priprema:
Šparoge izvadite iz staklenke, ocijedite ih, a vodu sačuvajte.
Vatrostalnu posudu namažite margarinom te poslažite šparoge.
Posolite ih, prekrijte kriškama sira i listićima margarina.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 ‘C oko 15 minuta. Poslužite vruće.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 118 kcal (495 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 5,9 g (od toga nezasićenih 0,2 g),
- kolesterola 129 mg,
- ugljikohidrata 8,9 g,
- bjelančevina 7 g,
- soli 412 mg.