Gratinirano mlado povrće
Priprema: 25 minuta
Pečenje: 25 minuta
Sastojci:
15 dag mrkve
50 dag cvjetače
8 lučica (oguljenih)
5 dag maslaca
3 listića kadulje
3 grančice majčine dušice
1 mala grančica ružmarina
sol i papar
2 češnja usitnjenog češnjaka
1,5 dl bijelog vina
15 dag skuhanih mladih mahuna
15 dag malih rajčica (“cherry”)
10 dag kuhanoga graha
2 žlice aromatičnog octa
2 žlice senfa
10 dag naribanog nemasnog sira
Priprema:
Pirjajte mrkvu, cvjetaču i lučice na maslacu, zalijevajući bijelim vinom i začinima, oko 15 minuta,
Dodajte ostalo povrće, senf i ocat te promiješajte i premjestite u vatrostalnu posudu.
Pospite ribanim sirom i zapecite u pećnici na 180 ‘C, da poprimi zlatnu boju.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 176 kcal (736 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 9,5 g (od toga nezasićenih 1,2 g),
- kolesterola 52 mg,
- ugljikohidrata 15,4 g,
- bjelančevina 7 g,
- soli 335 mg.