Navigacija

Gratinirano mlado povrće

Priprema: 25 minuta
Pečenje: 25 minuta

Sastojci:

15 dag mrkve
50 dag cvjetače
8 lučica (oguljenih)
5 dag maslaca
3 listića kadulje
3 grančice majčine dušice
1 mala grančica ružmarina
sol i papar
2 češnja usitnjenog češnjaka
1,5 dl bijelog vina
15 dag skuhanih mladih mahuna
15 dag malih rajčica (“cherry”)
10 dag kuhanoga graha
2 žlice aromatičnog octa
2 žlice senfa
10 dag naribanog nemasnog sira

Gratinirano mlado povrće Priprema:

Pirjajte mrkvu, cvjetaču i lučice na maslacu, zalijevajući bijelim vinom i začinima, oko 15 minuta,

Dodajte ostalo povrće, senf i ocat te promiješajte i premjestite u vatrostalnu posudu.

Pospite ribanim sirom i zapecite u pećnici na 180 ‘C, da poprimi zlatnu boju.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 176 kcal (736 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 9,5 g (od toga nezasićenih 1,2 g),
  • kolesterola 52 mg,
  • ugljikohidrata 15,4 g,
  • bjelančevina 7 g,
  • soli 335 mg.