Navigacija

Janjeći but s artičokama i tikvicama

Priprema: 75 minuta
Pečenje: 60 minuta

Sastojci:

15 kg janjećeg buta
6 artičoka
3 mrkve
1 veća tikvica
1 dl suhog bijelog vina
sol i papar
malo senfa
začinsko bilje — ružmarin

 Janjeći but s artičokama i tikvicama Priprema:

Premažite meso  začinskim biljem i senfom te ga zajedno s nasjeckanim povrćem složite u posudu za pečenje.

Pecite pokriveno aluminijskom folijom oko sat vremena na 180 ‘C.

Povremeno, tijekom pečenja zalijte bijelim vinom. Prije posluživanja meso odvojite od kosti i izrežite na kriške.

Poslužuje se za 6 osoba.

Energetska vrijednost po osobi: 240 kcal (7008 kj)

Sastav po osobi:

  • masti 10,5 g (od toga nezasićenih 4,5 g),
  • kolesterola 240 mg,
  • ugljikohidrata 7 g,
  • bjelančevina 30 g,
  • soli 330 mg.