Navigacija

Juha od celera

Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 35 minuta

Sastojci:

50 dag celera
1 glavica luka
1 litra neslanoga pilećeg  temeljca
2 žlice maslinova ulja
2 žlice neslanog umaka od rajčice
12 dag riže
1/8 žličice mljevenoga crnog papra

Juha od celera Priprema:

Luk ogulite i nasjeckajte. U loncu za juhu ugrijte maslinovo ulje i na njemu propirjajte luk do zlatnožute boje.

Umiješajte umak od rajčica i dodajte celer izrezan na kockice. Sve pirjajte 5 minuta.

Zatim dodajte temeljac i kuhajte još 20 minuta na blagoj vatri. Dodajte rižu, pa juhu kuhajte još 10 minuta da riža omekša.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 179 kcal (752 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 8,7 g (od toga nezasićenih 5,8 g),
  • kolesterola 0 mg,
  • ugljikohidrata 22 g,
  • bjelančevina 4 g,
  • soli 168 mg.