Navigacija

Juha od leće

Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 40 minuta

Sastojci:

17,5 dag leće
1 mrkva
1 celerov korijen
3 češnja češnjaka
6 dag repe
10 dag ječmene kaše
peršin
3 žlice soka od rajčice
lovorov list
kadulja
kuminove sjemenke
sol i papar
1 žlica maslinova ulja

Juha od leće Priprema:

U 2 litre vode kuhajte leću, ječmenu kašu, nasjeckano povrće i začine.

Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Soli dodajte što manje, a drugih začina već prema ukusu.

Poslužuje se za 6 osoba.

Energetska vrijednost po osobi: 98 kcal (412 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 2 g (od toga nezasićenih 1,6 g),
  • kolesterola 0 mg,
  • ugljikohidrata 17 g,
  • bjelančevina 3 g,
  • soli 223 mg.