Juha od leće
Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 40 minuta
Sastojci:
17,5 dag leće
1 mrkva
1 celerov korijen
3 češnja češnjaka
6 dag repe
10 dag ječmene kaše
peršin
3 žlice soka od rajčice
lovorov list
kadulja
kuminove sjemenke
sol i papar
1 žlica maslinova ulja
Priprema:
U 2 litre vode kuhajte leću, ječmenu kašu, nasjeckano povrće i začine.
Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Soli dodajte što manje, a drugih začina već prema ukusu.
Poslužuje se za 6 osoba.
Energetska vrijednost po osobi: 98 kcal (412 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 2 g (od toga nezasićenih 1,6 g),
- kolesterola 0 mg,
- ugljikohidrata 17 g,
- bjelančevina 3 g,
- soli 223 mg.