Navigacija

Juha od rajčica

Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 25 minuta

Sastojci:

1 kg rajčica (svježih ili konzerviranih)
1 češanj češnjaka
1 žlica brašna
1 lovorov list
bosiljak
sol i papar

Juha od rajčica Priprema:

Rajčice nasjeckati i staviti da se kuhaju u 1 I vode oko 15 minuta. Zatim ih propasirati. U sok od rajčica umiješati brašno, prethodno razrijeđeno u šalici s malo vode. Prokuhati, da se juha malo zgusne. Dodati sve začine po želji i poslužiti.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 40 kcal (168 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 0,5 g (od toga nezasićenih 0,5 g),
  • kolesterola 0 mg,
  • ugljikohidrata 6,4 g,
  • bjelančevina 1,0 g,
  • soli 350 mg.