Juha od rajčica
Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 25 minuta
Sastojci:
1 kg rajčica (svježih ili konzerviranih)
1 češanj češnjaka
1 žlica brašna
1 lovorov list
bosiljak
sol i papar
Priprema:
Rajčice nasjeckati i staviti da se kuhaju u 1 I vode oko 15 minuta. Zatim ih propasirati. U sok od rajčica umiješati brašno, prethodno razrijeđeno u šalici s malo vode. Prokuhati, da se juha malo zgusne. Dodati sve začine po želji i poslužiti.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 40 kcal (168 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 0,5 g (od toga nezasićenih 0,5 g),
- kolesterola 0 mg,
- ugljikohidrata 6,4 g,
- bjelančevina 1,0 g,
- soli 350 mg.