Navigacija

Kako koristiti anticelulitne proizvode i kreme?

Bitno je da se prije nanošenja anticelulitnih proizvoda ne mažete nikakvim sredstvima za njegu tijela, jer ćete time jako smanjiti njihovo djelovanje.

Pričekajte dok završite tretmanom, dopustite anticelulitnom sredstvu da djeluje (najbolje nekoliko sati), a zatim nanesite uobičajenu kremu, losion i sl. Najbolje bi bilo kritična područja namazati anticelulitnim sredstvom, a ostale dijelove tijela uobičajenim proizvodom namijenjenim za njegu tijela.

Kako koristiti anticelulitne proizvode i kreme?Nikada se nisam masirala za vrijeme djelovanja anticeluilitnog proizvoda, (osim ako je bio namijenjen za masažu).

Zašto? Proizvod bih nanijela na kožu kružnim pokretima, odozgo prema dolje, tako da ga koža dobro upije, a zatim pričekala da obavi svoju ulogu.

Ručnu masažu bih provela najmanje 45 minuta nakon nanošenja kreme.

Na taj bih način, kada se poticaj anticelulitnog sredstva smiri ili potpuno prestane, ponovno probudila proces masažom, odnosno tjelovježbom, koju sam obično izvodila kao prvu.

Dakle, prvo tjelovježba, tuširanje pa zatim anticelulitni proizvod; oko sat vremena pauze da ga koža dobro upije, a zatim masaža.

Stručnjaci kažu da je za postizanje uspjeha u ovoj borbi, jako važno procese uklanjanja celulita, koji se odvijaju u tijelu, poticati više puta dnevno, i to po mogućnosti na različite načine. Kod celulita dolazi do višestrukih složenih promjena u strukturi tkiva i protoka tjelesnih tekućina tako da je jasno da tako složen problem moramo tretirati istodobno s više metoda.