Navigacija

Kako se riješiti celulita vježbanjem?

Prelazimo na samu tjelovježbu. Ona se sastoji od dva dijela, a svaki bi trebao trajati 15-30 minuta, ovisno o tome koliko vremena i kondicije imate. Na samom početku se razgibajte.

Prvi dio čine vježbe za stražnjicu, bedra i trbuh.

Broj ponavljanja na početku prilagodite svojoj izdržljivosti, a vremenom ih povećavajte. Već sam rekla da nam nisu u cilju velika opterećenja, nego veći broj ponavljanja. Da bi vježba bila učinkovita, trebalo bi napraviti barem 10 ponavljanja. U svakom slučaju, dok izvodite određenu vježbu, morate osjetiti kako mišić u ugroženoj zoni radi.

Nemojte prestati čim osjetite težinu i bol, izdržite još neko vrijeme!

Kako se riješiti celulita vježbanjem?Ovaj oblik vježbanja možete provoditi i  u fitness centrima.

Sigurna sam da ih neke od vas već redovito posjećuju i da će mnoge od sada to početi.

Naime, tamo su na raspolaganju različiti programi vježbanja pa sam sigurna da ćete pronaći odgovarajući i za sebe.

No, nemojte se zavaravati da je ovo možete činiti samo prije ljeta kako biste se malo utegnule.

Ako želite ukloniti celulit, morate vježbati mjesecima. Najbolje bi bilo kada bi vam tjelovježoa (ili način života s puno kretanja) postala redovita navika,jer sad se bavimo uklanjanjem celulita, a poslije, kad ga se riješimo, cilj nam je da tako i ostane. Zato stalno trebamo održavati kondiciju i redovito vježbati.

Za ovaj, prvi dio tjelovježbe nisu vam neophodne sauna-hlače. Bila sam uporna pa  sam ove vježbe provodila gotovo svakodnevno, između ostalog i zbog spomenutog poremećaja u nogama. Preskočila bih dane u kojima sam se zbog obveza puno kretala. Za one koje su manje uporne ili nemaju dovoljno vremena, ove bih vježbe preporučila 2-3 puta tjedno. .

Prvo što ćete učiniti je odijevanje sauna hlača! Ako vježbate kod kuće i to oba dijela tjelovježbe, preporučila bih sauna-hlače samo u drugom dijelu jer sprječavaju disanje kože i zato ih nije dobro predugo imati na sebi.

Moje se vježbanje sastojalo od 30 minutne vožnje sobnog bicikla, koju sam poslije smanjila na 15-20 minuta. Opterećenja na biciklu sam povećavala kako mi se povećavala kondicija, ali ona nikada nisu izazivala ulaganje prevelikog napora. Dovoljnoje vježbati i 15 minuta ako to radite redovito i ako se u umjerenom tempu sa sauna hlačama uspijete dobro oznojiti.