Kelj pupčar u vinu
Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 25 minuta
Sastojci:
1 kg kelja pupčara
1 češanj češnjaka
5 žlica maslinova ulja
2 navrška noža bijeloga papra
2 šalice suhoga bijelog vina
Priprema:
Kelj pupčar operite i maknite tvrde krajeve peteljaka. Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Maslinovo ulje zagrijte u velikom loncu, na njemu popržite češnjak, dodajte kelj pupčar, popaprite pa pržite nekoliko minuta.
Pomalo dolijevajte bijelo vino. Kelj pupčar pirjajte pokriven 20 minuta na blagoj vatri, dok ne omekša.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 245 kcal (7029 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 17 g (od toga nezasićenih 3,5 g),
- kolesterola 0 mg,
- ugljikohidrata 15 g,
- bjelančevina 8 g,
- soli 170 mg.