Navigacija

Kivi dijeta

Pravilna prehrana jako je važna za osobe koje žele smršaviti. Kada govorimo o dijetama, jedna od njih koja je sve češće u upotrebi danas je kivi dijeta.

Kivi je voće izuzetno bogato vitaminom C; samo dva kivija sadržavaju 240 % ukupnih dnevnih potreba za vitaminom C.

kivi dijetaIzvanredan je izvor vlakana, stoga se često koristi u dijetama zato jer je organizmu za mršavljenje potrebna hrana bogata vlaknima. Kivi je namirnica siromašna masnoćama, a veoma bogata vitaminom E što je rijetkost jer vitamin E u najvećim količinama dolazi u masnim namirnicama.

U poznatom zagrebačkom Centru za zdravo i lijepo tijelo Altis izjavili su nam slijedeće o kiviju:

“Kivi je dobar u borbi protiv depresije, regulaciji šećerne bolesti, za zdrav vid, u prevenciji makularne degeneracije (kronična bolest oka), u regulaciji povišenog tlaka, za jačanje imuniteta, u održavanju tjelesne težine, za smanjenje kolesterola, itd.

Osim toga, smanjuje stres, razvoj srčane bolesti i neke tipove karcinoma, koristi se kod alergijskih stanja, gripa, žgaravica i prehlada.”

Kivi dijeta zasnovana je na svakodnevnom konzumiranju ovog voća. Predviđa se kako se svakodnevnim konzumiranjem kivija može izgubiti i do dva kilograma za četiri dana.

Važno je napomenuti da kivi ne bi smjele uzimati osobe koje imaju problema s anemijom, rekurentnom dijarejom, kao i osobe koje pate od gastrointestinalnog nedostatka.

Savjeti za uspješno provođenje kivi dijete:

1. Pojedite jedan do tri kivija dnevno.
2. Uzmite jedan kivi za doručak uz čašu vode.
3. Ako ste gladni prije ručka, onda možete pojesti malo smeđeg šećera ili tamne čokolade ili zdjelu niskokalorične juhe od povrća.
4. Pojedite jedan kivi umjesto deserta poslije ručka.
5. Uzmite manju porciju hrane za večeru i pojedite ju ranije navečer (idealno 3 sata prije spavanja).