Koktel od povrća
Priprema: 20 minuta
Kuhanje: 20 minuta
Mariniranje: 4 sata :
Sastojci:
50 dag koso narezane mrkve
35 dag cvjetova cvjetače
12 dag zelenih mahuna, poprečno prerezanih
1/2 šalice ukiseljenih paprika
20 dag malomasnog sira mozzarelle, narezanog na kockice
1 dl suhoga bijelog vina
1/2 žličice sušenog origana
1/4 žličice mljevene crvene paprike
1 dl bijelog octa
1 žlica maslinova ulja
1/2 žličice soli
1/3 šalice narezanoga svježeg bosiljka (ili više, ovisno o ukusu)
Priprema:
U veću posudu ulijte juhu, vino, origano i crvenu papriku. Pustite da uzavri. Dodajte mrkvu, cvjetaču i mahune i kuhajte dok ne omekša.
Povrće i tekućinu premjestite u zdjelu srednje veličine, umiješajte ukiseljenu papriku, ocat, ulje i sol.
Pokrijte i ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata, ili preko noći. Neposredno prije posluživanja umiješajte mozzarellu i bosiljak.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 440 kcal (1848 kj)
Sastav po osobi:
- masti 12 g (od toga nezasićenih 5 g),
- kolesterola 28,2 mg,
- ugljikohidrata 35 g,
- bjelančevina 29,6 g,
- soli 250 mg.