Navigacija

Kreme protiv celulita

Celulit se često smatra posljedicom prekomjerne tjelesne mase, ali zapravo čak 85 do 98% žena pati od tog neprijatelja zategnutih bedara i stražnjica. Kod nekih se ističe jače, a kod nekih slabije, ali bez obzira na tjelesnu masu. Najviše pate žene s genetskom podložnošću celulitu.

Mogu li vas kreme protiv celulita spasiti jastučića i kvrgavih nakupina na bedrima?

NE One mogu privremeno smanjiti pojavu »narančine kore«, ali nema dokaza kako te kreme smanjuju količinu celulita. Znanstvenici ne znaju pravi uzrok celulita, ali su postavili neke teorije kako to da ga žene imaju, a muškarci ne. vezivno tkivo ispod kože žena razdjeljuje masnoće u kanale pa ona podsjeća na prošiven poplun.

Kako se masti šire, vezivno tkivo ostaje učvršćeno, pa se koža nabora i ispupči. vezivno tkivo muškaraca više je ukriženo pa se zajedno s mastima širi u oba smjera, zbog čega koža ostaje glatka. Znanstvenici smatraju kako u razvoju celulita ulogu nosi i slab krvotok.

Kreme protiv celulitaKreme protiv celulita obećano»peglanje«kože temelje na raznim sastojcima.

Na primjer, emolijencije vlaže i debljaju površinu kože, a sastojci poput kofeina navodno smanjuju zadržavanje tekućine u tijelu, tako da donji slojevi izgledaju čvršće.

U njima se često nalazi i retinol, derivat vitamina A koji se koristi protiv bora, kako bi, teoretski, zadebljao vanjski sloj kože kroz koji se onda masti ne bi toliko jasno vidjele.

Iako ni jedna krema u prodaju neće ukloniti celulit, neke od njih mogu dati privremene rezultate u smanjenju celulita i zaglađenju kože.

Oni nisu trajni i celulit će se vrlo brzoopet pojaviti nakon što ih prestanemo upotrebljavati obzirom da takvi proizvodi zapravo ne djeluju na sloj masti ispod kože.

Jedan proizvod navodno zaista smanjuje opseg bedara – aminofilin u kremi. On se inače oralno upotrebljava protiv astme, a kad se primjenjuje lokalno, navodno potiče razgradnju masti.

Početna su istraživanja donijela obećavajuće rezultate, ali su druga, novijeg datuma, pokazala kako su poboljšanja, postoje li uopće, samo umjerena.

Za brže rezultate u uklanjanju celulita, savjetujemo da se obratite Centru za zdravo i lijepo tijelo Altis koji imaju raspolažu najnovijim uređajima za uklanjanje celulita.