Kuhana janjetina s povrćem
Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 90-120 minuta
Sastojci:
1 kg janjetine (rebra i but)
2 veće mrkve
1 korijen celera
1 manja glavica kupusa
2 krumpira
1 rajčica
1 svežanj peršina
papar u zrnu
sol
mažuran
muškatni oraščić (prah)
Priprema:
Meso kuhajte u oko 2 litre vode na laganoj vatri dok napola ne omekša. Tada dodajte nasjeckano povrće, kockice krumpira i začine.
Kuhajte dok sve ne omekša. Kad je kuhano, meso izvadite, odvojite od kostiju, izrežite na manje komade i zatim vratite u juhu koju prije serviranja ukrasite svježe nasjeckanim peršinom.
Poslužuje se za 6 osoba.
Energetska vrijednost po osobi: 329 kcal (1382 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 17 g (od toga nezasićenih 8 g),
- kolesterola 23 mg,
- ugljikohidrata 15 g,
- bjelančevina 29 g,
- soli 320 mg.