Navigacija

Kuhana janjetina s povrćem

Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 90-120 minuta

Sastojci:

1 kg janjetine (rebra i but)
2 veće mrkve
1 korijen celera
1 manja glavica kupusa
2 krumpira
1 rajčica
1 svežanj peršina
papar u zrnu
sol
mažuran
muškatni oraščić (prah)

Kuhana janjetina s povrćem Priprema:

Meso kuhajte u oko 2 litre vode na laganoj vatri dok napola ne omekša. Tada dodajte nasjeckano povrće, kockice krumpira i začine.

Kuhajte dok sve ne omekša. Kad je kuhano, meso izvadite, odvojite od kostiju, izrežite na manje komade i zatim vratite u juhu koju prije serviranja ukrasite svježe nasjeckanim peršinom.

Poslužuje se za 6 osoba.

Energetska vrijednost po osobi: 329 kcal (1382 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 17 g (od toga nezasićenih 8 g),
  • kolesterola 23 mg,
  • ugljikohidrata 15 g,
  • bjelančevina 29 g,
  • soli 320 mg.