Navigacija

Kuhana pastrva

Priprema: 30 minuta
Kuhanje: 20 minuta

Sastojci:

2 veće pastrve (1 kg) ili 4 manje
1 vezica zelenog peršina
1 listić lovora
1 manja glavica luka
7 režnjeva češnjaka
1 žlica octa
2  žlice maslinova ulja
5 zrna papra
sol
8 dag riže
nasjeckani peršin

Kuhana pastrva Priprema:

U posoljenoj i zaoctenoj vodi kuhajte peršin, lovor, papar, luk i češnjak. Kad je napola kuhano, stavite očišćene pastrve i kuhajte ih 15 minuta. Poklopite posudu i ostavite ribu još nekoliko minuta u vrućoj vodi.

Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno nasjeckani peršin. Ribu oprezno izvadite šupljikavom žlicom, stavite je na pladanj te prelijte vrelim uljem i nasjeckanim peršinom.

Juhu ocijedite, zakuhajte rižu, dodajte usitnjeni peršin i odmah poslužite.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 413 kcal (1735 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 14,3 g (od toga nezasićenih  8,4 g),
  • kolesterola 132 mg,
  • ugljikohidrata 19 g,
  • bjelančevina 52 g,
  • soli 280 mg.