Navigacija

“Lešadina”

Priprema: 40 minuta
Kuhanje: 30 minuta

Sastojci:

80 dag bijele ribe (fileta)
2 glavice luka
4 žlice maslinova ulja
1/2 dl vode
nasjeckani peršin
sol, papar
1 žlica pirea od rajčice

LešadinaPriprema:

Luk sitno narežite na listiće i njime prekrijte cijelu površinu dublje posude.

Zatim složite posoljenu i popaprenu ribu po cijeloj površini.

Prelijte uljem i vodom, dodajte usitnjeni peršin i rajčicu te dobro poklopite. Kuhajte oko 30 minuta.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 268 kcal (1127 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 14 g (od toga nezasićenih 11,6 g),
  • kolesterola 0 mg,
  • ugljikohidrata 1,6 g,
  • bjelančevina 34 g,
  • soli 108 mg.