Navigacija

Limun dijeta

Limun je nadaleko poznat po svojim blagotvornim svojstvima, prvenstveno kao antioksidans i čuvar imuniteta. Pun je blagotvorne limunske kiseline i vitamina C. No, limun sadrži i hidroksicitat, odnosno tvar koja usporava stvaranje i taloženje masti.

Obiluje i esencijalnim uljima poput limonena, koji usporava ili blokira sintezu kolesterola. Uz to, u kori limuna nalazi se posebna vrsta šećera pod nazivom polikosanol koji nam pomaže u sagorijevanju masnoća. Antioksidansi koji se nalaze u limunu pomlađuju tkivo čovjeka; prvenstveno  kožu.

limun dijetaObzirom da potiče cirkulaciju, utječe pozitivno i na celulit te općenito popravlja ten i izgled kože.  Limun je izrazito koristan i u borbi protiv lošeg kolesterola i masti nataloženih u žilama. Znači da nije samo blagotvoran za našu liniju već je od izuzetne važnosti za naše zdravlje.I ako niste na dijeti, vrlo je korisno u našu svakodnevnu prehranu uvrstiti limun.

Uz blagotvoran utjecaj na naše zdravlje limun može biti i dobar saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma. S obzirom da je limun bogat citrusnom kiselinom, koja u interakciji s drugim kiselinama i enzimima stimulira izlučivanje želučanih sokova čime se pospješuje probava i smanjuje utjecaj jela ne povećanje šećera u krvi, on poboljšava rad metabolizma.

Naime, poznato je da problemi s probavom te usporeni metabolizam onemogućuju zdravo mršavljenje. Ukoliko probavni sistem ne radi kako treba, zdravo mršavljenje postaje gotovo nemoguće.

Loša probava ometa organizam u sagorijevanju masnoća i uzrokuje nakupljanje toksina u tijelu zbog čega se osjećamo umorno i depresivno.

Limun može poslužiti u otklanjanju navedenih poteškoća. Kao što je poznato, sok od limuna  je bogat vitaminom C, koji ne samo da pomaže u jačanju imuniteta i pospješuje probavu, što je dobar preduvjet za gubljenje kilograma. Osim limunovog soka, u prehranu možete slobodno uvrstiti i limunovu koricu bogatu pektinom, koji je bogat izvor vlakana bitnih za mršavljenje.

Konzumacijom limunove korice smanjuje se potencijal želudca da apsorbira šećer čime se i utažuje osjećaj gladi. podrazumjeva se da se korica opere prije konzumacije.

Draž limunske dijete, što je na neki način razlikuje od ostalih, jest da možete jesti uobičajenu hranu, no s manje masnoće, ukoliko uvrstite u barem jedan obrok dnevno limun (bilo u obliku soka ili korice).

limun dijetaRigorozniji oblik limunove dijete osmišljen je za detoksikaciju organizma i preporuča se samo pojedincima odlična zdravlja. Bazira se na limunu i javorovom sirupu s ekstraktom palme koji obiluje vitaminima , mineralima i bjelančevinama potrebnih za funkcioniranje organizma.

Dnevno rasporedite 6 do 10 čaša vode na kojih ide 12 žličica javorovog sirupa(oko 2 žličice po čaši) i 12 žličica svježe ocjeđenog organskog limunovog soka(tak.oko 2 žličice po čaši). Ukoliko se zbog manjka vlakana u dijeti javi problem kontipacije poslužite se laksativnim čajem tzv. „Smooth move“ dvaput dnevno te morskom solju.

Ukoliko želite očistiti organizam od štetnih toksina u cijelosti, takvu dijetu biste trebali držati deset dana. Ukoliko Vam je to predugo i preferirate gladovanje tijekom vikenda, također ćete ukloniti toksine iz organizma, ali nećete utjecati pretjerano na težinu, posebice ako nakon tog vikenda nastavite s normalnom prehranom.

U drugom dijelu dijete imati ćete zapravo sve glavne namirnice iz proteinske skupine tako da se ne osjećate gladni. Dakle, tu možete zadovoljiti Vaše nepce s ribom, morskim plodovima, mesom i sl. Sve je raspoređeno i u ručku i u večeri. S ručkom i večerom utječete na raznovrsnost prehrane, obzirom da je doručak svaki dan jednak (uključuje šalicu čaja s limunom, dvopek i žličicu marmelade od limuna).

Gubitak kilograma je zajamčen ovom dijetom ali nije proporcional s gubitkom masti. Do smanjenja težine dolazi gubitkom suvišne tekućine. Detoksikacijske dijete, poput ove, nisu namijenjene pojedincima slabijeg zdravstvenog stanja te se slobodno konzultirajte s liječnikom prije usvajanja dijetnog režima.

Prvih par dana dijete je teško pratiti,zbog naše prirodne ovisnosti o hrani, tako da neki ostaju na limun-dijeti 4-5 dana a izdržljiviji čak i do dva tjedna. nakon ovog programa detoksikacije rezultati su raznovrsni, od ublažavanja simptoma artritisa, infekcija, boli itd.

Karakteristični rezultati detoksikacijskih dijeta očituju se u eliminaciji toksina prisutnih po cijelom organizmu, pročišćavanju bubrega i probavnog trakta, otpuštanju pritiska i iritacije u krvožilnom i živčanom sustavu.

Za brže rezultate u mršavljenju i oblikovanju tijela, savjetujemo da potražite pomoć u Centru za zdravo i lijepo tijelo Altis.

Navedeni Centar najstručniji je u području mršavljenja te ćete na taj način kvalitetno gubiti kilograme uz daleko manju vjerovatnost povratka izgubljenih kilograma.