Ljetna salata od piletine
Priprema: 15 minuta
Pečenje i kuhanje: 20 minuta
Sastojci:
35 dag pilećih prsa
20 dag kuhane riže
20 dag svježih rajčica, narezanih na kockice
1 žuta i 1 zelena paprika, narezane na trake
1 sitno nasjeckani luk
4 žlice maslinova ulja
2 žlice octa
2 češnja usitnjenog češnjaka
kumin
1 vezica peršina
Priprema:
Kuhanu piletinu narežite na trake. Ohlađenom mesu dodajte prethodno skuhanu rižu te svježe narezane rajčice
i paprike.
Smjesu prelijte umakom od luka, češnjaka, maslinova ulja, octa i kumina. Posolite i popaprite po želji,
ohladite u hladnjaku i poslužite ukrašeno nasjeckanim peršinom.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 425 kcal (1785 kj)
Sastav po osobi:
- masti 21 g (od toga nezasićenih 13 g),
- kolesterola 80 mg, ugljikohidrata 39 g,
- bjelančevina 20 g,
- soli 380 mg.