Losos na žaru
Priprema: 10 minuta
pečenje: 45 minuta
Sastojci:
4 velika odreska svježeg lososa
30 dag tikvica
4 srednje velika neoguljena krumpira
3 žlice maslinova ulja
3 češnja usitnjenog češnjaka
sitno iskosani peršin
sol i papar
1 limun
Priprema:
Operite koru krumpira i osušite ga. Prepolovite ga i pecite bez masnoće u pećnici 40 minuta na 180 ‘C.
Prepecite odreske od lososa na roštilju ili na grilI tavici, a isto učinite i s uzdužno narezanim ploškama od tikvica.
Ispečene odreske od lososa i tikvice prelijte umakom od maslinova ulja, iskosanog peršina, soli i papra.
Poslužite odreske s polama od krumpira i tikvicarna te kriškom limuna.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 364 kcal (1529 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 17,3 g (od toga nezasićenih 13,6 g),
- kolesterola 140 mg,
- ugljikohidrata 13,5 g,
- bjelančevina 38,6 g,
- soli 196 mg.