Navigacija

Losos na žaru

Priprema: 10 minuta
pečenje: 45 minuta

Sastojci:

4 velika odreska svježeg lososa
30 dag tikvica
4 srednje velika neoguljena krumpira
3 žlice maslinova ulja
3 češnja usitnjenog češnjaka
sitno iskosani peršin
sol i papar
1 limun

Losos na žaruPriprema:

Operite koru krumpira i osušite ga. Prepolovite ga i pecite bez masnoće u pećnici 40 minuta na 180 ‘C.

Prepecite odreske od lososa na roštilju ili na grilI tavici, a isto učinite i s uzdužno narezanim ploškama od tikvica.

Ispečene odreske od lososa i tikvice prelijte umakom od maslinova ulja, iskosanog peršina, soli i papra.

Poslužite odreske s polama od krumpira i tikvicarna te kriškom limuna.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 364 kcal (1529 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 17,3 g (od toga nezasićenih 13,6 g),
  • kolesterola 140 mg,
  • ugljikohidrata 13,5 g,
  • bjelančevina 38,6 g,
  • soli 196 mg.