Navigacija

Meksička salata od tunjevine

Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 20 minuta

Sastojci:

20 dag konzervirane tunjevine
10 dag riže
10 rotkvica
10 dag tvrdoga nemasnog sira
10 dag kukuruza iz konzerve
10 crnih maslina
6 listova zelene salate
sok od 2 limuna
1/2 dl maslinova ulja
sol i papar
2 žlice nasjeckanog peršina

Meksička salata od tunjevine Priprema:

Rižu skuhajte u slanoj vodi, ocijedite je i ohladite. Pomiješajte je s narezanim rotkvicama, tunjevinom, sirom i kukuruzom.

Prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem, popaprite i posolite. Gotovu salatu od tunjevine poslužite na listovima zelene salate i ukrasite maslinama.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 418 kcal (1755,6 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 28 g (od toga nezasićenih 16 g),
  • kolesterola 0 mg,
  • ugljikohidrata 23 g,
  • bjelančevina 19 g,
  • soli 395 mg.