Meksička salata od tunjevine
Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 20 minuta
Sastojci:
20 dag konzervirane tunjevine
10 dag riže
10 rotkvica
10 dag tvrdoga nemasnog sira
10 dag kukuruza iz konzerve
10 crnih maslina
6 listova zelene salate
sok od 2 limuna
1/2 dl maslinova ulja
sol i papar
2 žlice nasjeckanog peršina
Priprema:
Rižu skuhajte u slanoj vodi, ocijedite je i ohladite. Pomiješajte je s narezanim rotkvicama, tunjevinom, sirom i kukuruzom.
Prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem, popaprite i posolite. Gotovu salatu od tunjevine poslužite na listovima zelene salate i ukrasite maslinama.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 418 kcal (1755,6 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 28 g (od toga nezasićenih 16 g),
- kolesterola 0 mg,
- ugljikohidrata 23 g,
- bjelančevina 19 g,
- soli 395 mg.