Miješana salata od krušaka, oraha i sira
Priprema: 20 minuta
Sastojci:
15 dag uzdužno prerezanog krastavca, narezanog na tanke polukolutiće
4 prepolovljene i uzdužno narezane kruške bez jezgre
2 žlice izdrobljene gorgonzole
3 žlice nasjeckanih poprženih oraha
2 žlice narezanog vlasca ili listova mladog luka
10 dag usitnjenih listova salate po izboru
15 dag usitnjenih listova crvenog radiča
malo usitnjenih listova potočarke
1 dl malomasnoga slatkog vrhnja
1 žlica bijeloga vinskog octa
malo soli i papra
Priprema:
U maloj zdjeli pomiješajte kruške s 2 žlice slatkog vrhnja. U drugoj zdjeli pomiješajte preostalo slatko vrhnje, gorgonzolu, ocat, sol i papar.
Dodajte nasjeckani vlasac. U velikoj zdjeli pomiješajte zelenu salatu, crveni radič, potočarku i krastavce.
Listove salate rasporedite na tanjure i na njih stavite narezane kruške i popržene orahe. Prelijte s malo salatnog umaka, a ostatak poslužite posebno.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: oko 222 kcal (933 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 13,5 g (od toga nezasićenih 4 g),
- kolesterola 73 mg,
- ugljikohidrata 17 g,
- bjelančevina 8 g,
- soli 251 mg.