Miješana salata od tunjevine
Priprema: 30 minuta
Sastojci:
25 dag konzervirane tunjevine
20 dag svježe paprike
10 dag rotkvica
10 malih kiselih krastavaca
10 maslina
sok od 2 limuna
4 velika lista zelene salate
4žlice maslinova ulja
svježi listovi metvice
Priprema:
Tunjevinu izvadite iz konzerve, ocijedite je i nasjeckajte na komadiće. Izrežite papriku na fine rezance, a krastavce i rotkvicu na kolutiće pa sve izmiješajte s tunjevinom.
Prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem (soli i papra dodajte po želji). Salatu ohladite i poslužite u košaricama od listova zelene salate te ukrasite maslinama i listovima metvice.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 316 kcal (1327 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 16,6 g (od toga nezasićenih 12,5 g),
- kolesterola 85 mg,
- ugljikohidrata 6,3 g,
- bjelančevina 25 g,
- soli 380 mg.