Navigacija

Miješana salata od tunjevine

Priprema: 30 minuta

Sastojci:

25 dag konzervirane tunjevine
20 dag svježe paprike
10 dag rotkvica
10 malih kiselih krastavaca
10 maslina
sok od 2 limuna
4 velika lista zelene salate
4žlice maslinova ulja
svježi listovi metvice

Miješana salata od tunjevine Priprema:

Tunjevinu izvadite iz konzerve, ocijedite je i nasjeckajte na komadiće. Izrežite papriku na fine rezance, a krastavce i rotkvicu na kolutiće pa sve izmiješajte s tunjevinom.

Prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem (soli i papra dodajte po želji). Salatu ohladite i poslužite u košaricama od listova zelene salate te ukrasite maslinama i listovima metvice.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 316 kcal (1327 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 16,6  g (od toga nezasićenih 12,5 g),
  • kolesterola 85 mg,
  • ugljikohidrata 6,3 g,
  • bjelančevina 25 g,
  • soli 380 mg.