Navigacija

Mjesečeva dijeta

Mjesečeva dijeta poznata je odavno, a nameće se kao revolucionarna metoda koja vam pomaže u detoksikaciji tijela i poboljšanju imuniteta. Funkcionira po principu posta, tj. pijenja 3 do 4 litre tekućine tijekom 24 sata u skladu s Mjesečevim ciklusom.

mjesečeva dijetaPodrazumijeva se kako se pod pojmom tekućina u ovome slučaju misli na vodu, juhu od povrća bez masnoća, čajeve (od metvice, koprive, bazge te zeleni čaj) ili nezaslađene sokove od voća i povrća, nikako ne na mlijeko ili kalorični alkohol.

Zasigurno se pitate, „kakve veze imaju Mjesečeve mijene s ovom dijetom?“  Odgovor počiva na činjenici da kada se Mjesec nalazi u mijeni, njegovi gravitacijski efekti ne utječu samo na more i rijeke, već i na tjelesne tekućine.

Kada dolazi do Mjesečeve mijene, tih prvih 24 sata njegov utjecaj ima najveći učinak jer toliko je potrebno da se promijeni Zemljino magnetsko polje. To je razlog zbog kojeg se vaše tijelo lakše riješava viška tekućine.

Ako dozvolite tijelu da se jedan dan odmori, izgubit ćete sve nepotrebne toksine i tekućinu koja se nakuplja u tijelu kao posljedica nezdrave prehrane, loše probave i stresa koji uzrokuju debljanje.

Bitno je napomenuti da ako ste ženska osoba kojoj se mjesečnica poklopila s mjesečevom mijenom ovu dijetu ne bi smjele primjenjivati jer možete izgubiti previše tekućine i korisnih tvari iz tijela.

Jedna od prednosti Mjesečeve dijeta je ta da ju je jednostavno provoditi ako se osoba uspije nositi s izraženim osjećajem gladi. Dijetu valja započeti u ono vrijeme kada mjesec ulazi u novu fazu, a najbolji učinak možete postići ako postite za vrijeme mlađaka ili uštapa.

Naime, za vrijeme mlađaka tijelo se najlakše oslobađa sala i toksina, dok za vrijeme uštapa najbolje iskorištava i prerađuje hranu. Lakše ćete se udebljati za vrijeme rasta Mjeseca jer se tijelo u tom periodu fokusira na jačanje i rast.

U vrijeme opadanja Mjeseca, tijelo se lakše riješava svega što smo konzumirali. Ako se točno pridržavate ove dijete, moguće je izgubiti do 3 kilograma u jednom danu, a prakticirajući ju svaki tjedan možete izgubiti čak do 12 kilograma mjesečno jer Mjesec prolazi kroz lunarne faze svaki tjedan.

U razdoblju između posta, tj. pijenja tekućine, trebali biste se zdravo hraniti. Stoga pojedite neko varivo ili juhu, a nakon toga meso na lešo. Potrebno je nadomjestiti minerale, vitamine i bjelančevine, a ne masnoće i toksine za koje ste se trudili da ih izgubite.

Bavljenje tjelesnim aktivnostima nije nužno, ali se preporuča jer sama dijeta ne pridonosi trošenju masnih naslaga ili učvršćivanju mišića.

Trudnice i dojilje nikako ne bi smjele provoditi ovu dijetu, a osobe koje pate od dijabetesa, niskog krvnog tlaka ili imaju problema s bubrezima trebale bi se posavjetovati s liječnikom. Jednako vrijedi i za svako duže provođenje dijete kojemu je posljedica iscrpljivanje organizma.

Primjerice, ako mijena počinje 25. studenog u 2.05 sati, ne morate se buditi kako bi popili tekućinu, ali ako mijena započinje u 25. studenog u 12.15 sati, tada možete normalno jesti do tog vremena. Zapamtite da kad mijena počne, ne smijete jesti 24 sata, dakle do 12.15 idućeg dana.