Nabujak od cvjetače
Priprema, kuhanje i pečenje: 50 minuta
Sastojci:
50 dag cvjetače
5 dl juhe od kokošje kocke
7 dag mekanog margarina
6 dag brašna
3 bjelanjka
sol, rnuškatni oraščić, papar
margarin i mrvice za kalup
Priprema:
Očistite cvjetaču, skuhajte je, ocijedite, vilicom izgnječite i ostavite da se ohladi.
Na ugrijani margarin stavite brašno, promiješajte i zalijte juhom u kojoj se kuhala cvjetača.
Kad se smjesa zgusne (nakon 5 minuta) dodajte malo muškatnog oraščića, papra i soli pa pustite da se ohladi.
Tek tada umiješajte zgnječenu cvjetaču i, na kraju, čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Sve zajedno pažljivo promiješajte i stavite peći u pećnicu, u odgovarajući kalup.
Neka bude prethodno namazan margarinom i posut mrvicama.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 168 kcal (650 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 7 g (od toga nezasićenih 0,6 g),
- kolesterola 15,3 mg,
- ugljikohidrata 15 g,
- bjelančevina 10 g,
- soli 256 mg.