Navigacija

Nabujak od cvjetače

Priprema, kuhanje i pečenje: 50 minuta

Sastojci:

50 dag cvjetače
5 dl juhe od kokošje kocke
7 dag mekanog margarina
6 dag brašna
3 bjelanjka
sol, rnuškatni oraščić, papar
margarin i mrvice za kalup

Nabujak od cvjetače Priprema:

Očistite cvjetaču, skuhajte je, ocijedite, vilicom izgnječite i ostavite da se ohladi.

Na ugrijani margarin stavite brašno, promiješajte i zalijte juhom u kojoj se kuhala cvjetača.

Kad se smjesa zgusne (nakon 5 minuta) dodajte malo muškatnog oraščića, papra i soli pa pustite da se ohladi.

Tek tada umiješajte zgnječenu cvjetaču i, na kraju, čvrsti snijeg od bjelanjaka.

Sve zajedno pažljivo promiješajte i stavite peći u pećnicu, u odgovarajući kalup.

Neka bude prethodno namazan margarinom i posut mrvicama.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 168 kcal (650 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 7 g (od toga nezasićenih 0,6 g),
  • kolesterola 15,3 mg,
  • ugljikohidrata 15 g,
  • bjelančevina 10 g,
  • soli 256 mg.