Navigacija

Niskokalorična pjena od jagoda

Priprema: 15 minuta
Hlađenje: 1-2 sata

Sastojci:

1/2 kg svježih jagoda
4 bjelanjka
sladilo (u prahu ili tekuće)
vanilin šećer
2 dag tamne čokolade (>70 % kakaa)

 Niskokalorična pjena od jagoda Priprema:

Pola količine jagoda izrežite na kriške i rasporedite u zdjelice ili čaše. Ostatak jagoda usitnite mješalicom.

Istucite tvrdi snijeg od bjelanjaka, dodajte sladilo, vanilin šećer i pire od jagoda te sve lagano promiješajte.

Pjenicom prekrijte narezane jagode u zdjelicama i hladite najmanje 1 sat. Prije posluživanja ukrasite naribanom tamnom čokoladom.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 149 kcal (627 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 13,1 g (od toga nezasićenih 0,6 g),
  • kolesterola 0,2 mg,
  • ugljikohidrata 12 g,
  • bjelančevina 12,2 g,
  • soli 48 mg.

Inačice:

Pjenicu možete prirediti i s drugim vrstama voća: malinama, borovnicama, bananama, kupinama. Pjenica će biti čvršća (i kaloričnija) ako je umjesto sa sladilom, priredite sa 4 žlice šećera.