Navigacija

Omlet od divljih šparoga

Priprema: 10 minuta
Pečenje: 20 minuta

Sastojci:

2 jaja
25 dag očišćenih divljih šparoga, narezanih na komadiće duljine oko 1,5 cm
1 crvena paprika, narezana na kockice veličine 1,5 cm
4 bjelanjka
1/2 šalice naribanog parmezana
½ žličice soli, papra po volji
2 žličice maslinova ulja
1 žličica neslanog maslaca
usitnjeni peršin

Omlet od divljih šparoga Priprema:

U loncu 2 minute blanširajte šparoge i papriku pa ih ocijedite. U zdjeli srednje veličine istucite 3 cijela jaja i 4 bjelanjka.

Umiješajte parmezan. Dodajte sol i papar. Umiješajte blanširane šparoge i papriku.

Nakon toga, u tavi od lijevana željeza promjera oko 25 cm, na laganoj vatri zagrijte ulje i maslac.

Zatim izlijte u tavu mješavinu s jajima i zapecite.

Kada je omlet s jedne strane pečen, lopaticom ga okrenite na drugu stranu.

Izrežite ga na četvrtine i poslužite topao, ukrašen peršinom.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost go osobi: 241 kcal (1012 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 17 g (od toga nezasićenih 5,8 g),
  • kolesterola 100 mg,
  • ugljikohidrata 8 g,
  • bjelančevina 14 g,
  • soli 563 mg.