Navigacija

Paprika punjena sirom

Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 35 minuta

Sastojci:

6 paprika
15 dag svježeg sira
15 dag naribanog tvrdoga nemasnog sira
1 žličica nasjeckanog bosiljka
2 žlice maslinova ulja
sol i papar

Paprika punjena sirom Priprema:

Paprike prokuhajte u vodi oko 5 minuta, ohladite ih, prerežite uzdužno popola i očistite od sjemenki.

Napunite ih smjesom sira, 1 žlice maslinova ulja, malo soli, papra i bosiljka.

Punjene paprike stavite u namašćenu vatrostalnu posudu i pecite prekrivene aluminijskom folijom oko 25 minuta na 185 ‘C.

Poslužuje se za 3 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 211 kcal (887 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 15 g (od toga nezasićenih 8,7 g),
  • kolesterola 33 mg,
  • ugljikohidrata 9 g,
  • bjelančevina 10 g,
  • soli 180 mg.