Pastrva s povrćem pečena u foliji
Priprema: 10 minuta
Pečenje: 40 minuta
Sastojci:
1 kg pastrva
1 šalica cvjetova brokule
1 srednje velika mrkva, narezana na prutiće
1/2 šalice tikvica, narezanih na tanke kriške
1/2 žličice suhog bosijlka
1/2 žličice suhog origana
1/4 žličice soli
1/8 žličice mjlevenoga crnog papra
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 ‘C. Blanširajte brokulu, mrkvu i tikvice u malo kipuće vode oko 5 minuta. Iscijedite ih i odložite.
Očistite i operite ribe pod hladnom vodom i obrišite papirnatim ubrusom. Pripremite komade aluminijske folije koji su toliko veliki da omotaju ribu.
U zdjelici pomiješajte bosiljak, origano, sol i papar. Mješavinom začina premažite unutrašnjost riba, zatim ih napunite povrćem, a ostatak povrća posložite oko riba.
Naposljetku, ribe pospite ostatkom mješavine začina. Omotajte ih aluminijskom folijom i čvrsto stegnite. Poredajte zamotuljke s ribama u posudu za pečenje.
Pecite otprilike 40 minuta. Prilikom serviranja izvadite ribe iz folija.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 310 kcal (1302 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 6 g (od toga nezasićenih 2,4 g),
- kolesterola 132 mg,
- ugljikohidrata 10 g,
- bjelančevina 50 g,
- soli 237 mg.