Pečena piletina “Dijon”
Priprema: 10 minuta
Pečenje: 20 minuta
Sastojci:
50 dag pilećih prsa bez kostiju i kože
1 žlica senfa “Dijon”
2 žlice limunova soka
1/2 glavice češnjaka
1/8 žličice crnog papra
2 žličice soli
Priprema:
Operite piletinu ili puretinu i osušite je. U tanjuru pomiješajte ostale sastojke. Premažite senfom svaki komad mesa.
Pecite u tavi nepokriveno, 15 do 20 minuta, odnosno dok meso ne omekša i ne poprimi zlatnu boju.
Poslužuje se za 3 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 233 kcal (979 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 11 g (od toga nezasićenih 4 g),
- kolesterola 62 mg,
- ugljikohidrata 1 g,
- bjelančevina 33 g,
- soli 304 mg.