Navigacija

Pečeni krumpir s origanom

Priprema: 35 minuta
Pečenje: 50 minuta

Sastojci:

80 dag krumpira za pečenje
1 žlica maslinova ulja
1/2 žličice svježe rnljevenog crnog papra
1 žličica origana
2 žlice octa

Pečeni krumpir s origanom Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 C. Ogulite krumpire i narežite ih na kriške. Nakon toga ih osušite, poslažite u nauljenu posudu za pečenje te pospite paprom i origanom.

Pecite krumpire u pećnici 45-50 minuta, odnosno dok ne omekšaju. Kad su pečeni, izvadite ih iz pećnice i nakapajte octom.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 192 kcal (806 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 3,5 g (od toga nezasićenih 2,9 g),
  • kolesterola 0 mg,
  • ugljikohidrata 38 g,
  • bjelančevina 2 g,
  • soli 250 mg.