Pečeni krumpir s origanom
Priprema: 35 minuta
Pečenje: 50 minuta
Sastojci:
80 dag krumpira za pečenje
1 žlica maslinova ulja
1/2 žličice svježe rnljevenog crnog papra
1 žličica origana
2 žlice octa
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 C. Ogulite krumpire i narežite ih na kriške. Nakon toga ih osušite, poslažite u nauljenu posudu za pečenje te pospite paprom i origanom.
Pecite krumpire u pećnici 45-50 minuta, odnosno dok ne omekšaju. Kad su pečeni, izvadite ih iz pećnice i nakapajte octom.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 192 kcal (806 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 3,5 g (od toga nezasićenih 2,9 g),
- kolesterola 0 mg,
- ugljikohidrata 38 g,
- bjelančevina 2 g,
- soli 250 mg.