Navigacija

Pečeni kunić sa začinima

Priprema: 25 minuta
Pečenje: 90 minuta

Sastojci:

1,20 kg kunića
1/2 kg celerova korijena
2 glavice luka
1 dl ulja
1 dl suhog bijelog vina
lovorov list, ružmarin, kadulja
sol, papar

 Pečeni kunić sa začinima Priprema:

Meso kunića posolite i popaprite te marinirajte najmanje 6 sati u začinskim travama (lovoru, ružmarinu, kadulji). U dublju posudu posložite na ploške narezan celer i luk te ih pouljite.

Na to posložite meso kunića izrezano na manje komade i prekrijte aluminijskom  folijom. Kad je meso napola pečeno, dodajte vino i pecite do kraja.

Poslužuje se za 6 osoba.

Energetska vrijednost po osobi: 295 kcal (1239 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 9,2 g (od toga nezasićenih 4,7 g),
  • kolesterola 154 mg,
  • ugljikohidrata 8 g,
  • bjelančevina 45 g,
  • soli 259 mg.