Pikantna povrtna salata
Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 10 minuta
Sastojci:
20 dag tikvica
20 dag svježih šampinjona
8 dag rnatovilca ili rukole
10 dag konzerviranoga kukuruza
10 rotkvica
1 jogurt
1 češanj usitnjenog češnjka
2 mlada luka (narezana na kolutiće)
2 žlice maslinova ujla
soli papar
ljuta mljevena paprika
Priprema:
Prokuhajte očišćene i nasjeckane tikvice i šampinjone da omekšaju. Kad se ohlade dodajte im matovilac, kukuruz i rotkvice. Prelijte smjesu umakom od punomasnog jogurta, češnjaka, luka, maslinova ulja, soli i papra. Sve ohladite i poslužite ukrašeno metvicom.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 155 kcal (651 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 9 g (od toga nezasićenih 6 g),
- kolesterola 15 mg,
- ugljikohidrata 14 g,
- bjelančevina 5 g,
- soli 385 mg.