Navigacija

Pikantna povrtna salata

Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 10 minuta

Sastojci:

20 dag tikvica
20 dag svježih šampinjona
8 dag rnatovilca ili rukole
10 dag konzerviranoga kukuruza
10 rotkvica
1 jogurt
1 češanj usitnjenog češnjka
2 mlada luka (narezana na kolutiće)
2 žlice maslinova ujla
soli papar
ljuta mljevena paprika

Pikantna povrtna salataPriprema:

Prokuhajte očišćene i nasjeckane tikvice i šampinjone da omekšaju. Kad se ohlade dodajte im matovilac, kukuruz i rotkvice. Prelijte smjesu umakom od punomasnog jogurta, češnjaka, luka, maslinova ulja, soli i papra. Sve ohladite i poslužite ukrašeno metvicom.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 155 kcal (651 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 9 g (od toga nezasićenih 6 g),
  • kolesterola 15 mg,
  • ugljikohidrata 14 g,
  • bjelančevina 5 g,
  • soli 385 mg.