Navigacija

Pile u umaku od povrća

Priprema: 15 minuta
Pirjanje: 50 minuta

Sastojci:

1 manje pile (80 dag)
1 nasjeckani luk
2 mrkve
1 korijen peršina
1/4 korijena celera
sol i papar
mažuran
lovorov list
malo ružmarina
malo vinskog octa

Pile u umaku od povrća Priprema:

Pile izrežite na odgovarajuće komade te ih zajedno s nasjeckanim povrćem i začinima pirjajte na laganoj vatri oko 45 minuta, povremeno zalijevajući vodom.

Prije samog serviranja jelo zakiselite vinskim octom, prema ukusu.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 261 kcal (1096 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 6,8 g (od toga nezasićenih 2,2 g),
  • kolesterola 120 mg,
  • ugljikohidrata 5 g,
  • bjelančevina 45 g,
  • soli 320 mg.