Pileći bataci s umakom od začinskoga bilja
Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 15 minuta
Sastojci:
4 veća batka sa zabatkom (bez kože)
4 žlice maslinova ujla
2 češnja usitnjenog češnjaka
2 žlice svježega nasjeckanog korijandra
1/4 žličice sjemenki kumina
2 nasjeckana feferona (crveni i žuti)
malo nasjeckanog vlasca
sol i papar
limunov sok
Priprema:
Piletinu skuhajte u slanoj vodi, složite na tanjure i prelijte umakom od maslinova ulja i začinskog bilja.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 372 kcal (1562 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 28,5 g (od toga nezasićenih 15 g),
- kolesterola 110 mg,
- ugljikohidrata 2 g,
- bjelančevina 27 g,
- soli 355 mg.