Navigacija

Pileći bataci s umakom od začinskoga bilja

Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 15 minuta

Sastojci:

4 veća batka sa zabatkom (bez kože)
4 žlice maslinova ujla
2 češnja usitnjenog češnjaka
2 žlice svježega nasjeckanog korijandra
1/4 žličice sjemenki kumina
2 nasjeckana feferona (crveni i žuti)
malo nasjeckanog vlasca
sol i papar
limunov sok

Pileći bataci s umakom od začinskoga bilja Priprema:

Piletinu skuhajte u slanoj vodi, složite na tanjure i prelijte umakom od maslinova ulja i začinskog bilja.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 372 kcal (1562 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 28,5 g (od toga nezasićenih 15 g),
  • kolesterola 110 mg,
  • ugljikohidrata 2 g,
  • bjelančevina 27 g,
  • soli 355 mg.